Compot de caise

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: caise coapte pe jumatate doar, zahar, apa.

Mod de preparare: Se spala bine de tot caisele si se injumatatesc
tinandu-se aproximativ 25 de minute in apa cu otet pentru a mentine fraged
miezul fructului. Se scot apoi, se clatesc in mai multe ape si se asaza in
borcane fiecare jumatate acoperind o alta jumatate. Se fierbe apoi un sirop din
400 g de zahar la litrul de apa. Se lasa apoi la racit si se toarna peste
fructele din borcane, sterilizand apoi borcanele timp de 25 de minute.
Sterilizarea se face intr-un vas pe fundul caruia se asaza ziare sau aschii de
lemn. Se asaza pe acestea borcanele si se toarna apa astfel incat ¾ din borcane
sa fie in apa. Atentie ca temperatura apei sa fie similara cu cea a
continutului de fructe si sirop din borcan! Se acopera apoi vasul si se pune la
fiert timp de 25 de minute, apoi se scot si se lasa sa revina la temperatura
camerei, apoi se depoziteaza in camara putand fi servite oricand doriti.

Pofta buna!

 

 

photo: divahair.ro

compot_de_caise-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail