Compot de cirese

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: cirese cu boabe mari, nu prea coapte, 300 g zahar la
litrul de apa.

Mod de preparare: Se fierbe un sirop din 300 g de zahar la 1 litru de
apa. In borcan se asaza fructele curatate de cozi si se oparesc cu siropul
pregatit anterior. Nu acoperiti fructele cu apa deoarece si acestea isi lasa
zeama! Se leaga apoi borcanele sau se capseaza si se sterilizeaza la foc mic
timp de 20 de minute. Sterilizarea se face intr-un vas pe fundul caruia se
asaza ziare sau aschii de lemn. Se asaza pe acestea borcanele si se toarna apa
astfel incat ¾ din borcane sa fie in apa. Atentie ca temperatura apei sa fie
similara cu cea a continutului de fructe si sirop din borcan! Se acopera apoi
vasul si se pune la fiert timp de 20 de minute, apoi se scot si se lasa sa
revina la temperatura camerei, apoi se depoziteaza in camara putand fi servite
oricand doriti.

Pofta buna!

 

#

compot-visine-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail