Compot de piersici

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: piersici coapte pe jumatate doar, zahar, sare de lamaie, apa.

Mod de preparare: Se spala bine de tot piersicile si se injumatatesc
tinandu-se aproximativ 25 de minute in apa cu sare de lamaie pentru a mentine
fraged miezul fructului. Se scot apoi, se clatesc in mai multe ape si se asaza
in borcane fiecare jumatate acoperind o alta jumatate. Se fierbe apoi un sirop
din 400 g de zahar la litrul de apa. Se lasa apoi la racit si se toarna peste
fructele din borcane, sterilizand apoi borcanele timp de 25 de minute.
Sterilizarea se face intr-un vas pe fundul caruia se asaza ziare sau aschii de
lemn. Se asaza pe acestea borcanele si se toarna apa astfel incat ¾ din borcane
sa fie in apa. Atentie ca temperatura apei sa fie similara cu cea a
continutului de fructe si sirop din borcan! Se acopera apoi vasul si se pune la
fiert timp de 25 de minute, apoi se scot si se lasa sa revina la temperatura
camerei, apoi se depoziteaza in camara putand fi servite oricand doriti.

Pofta buna!

 

 

photo: voceatransilvaniei.ro

COMPOT-de-piersici-680x365-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail