Compot de portocale

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 1 kg portocale, 1 kg zahar.

Mod de preparare: Se spala foarte bine portocalele, utilizand fie un
burete abraziv, fie o perie. Se inteapa apoi cu un ac pentru a scurge zeama
acida. Se pun apoi in borcane si se tin in apa timp de 4 zile schimbandu-le
zilnic apa. Se fierbe apoi un sirop din zahar si 250 ml apa, lasandu-se sa se
ingroase, se adauga portocalele taiate felii si curatate de samburi si se lasa
sa fiarba inca vreo 30 – 40 de minute. Se pun portocalele in borcane, se toarna
siropul peste ele si se leaga, sterilizandu-se la uscat. Se consuma doar dupa
doua luni.

Pofta buna!

 

 

photo:culinar.bzi.ro

Compot_de_citrice-150x128
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail