Compot de prune ringlote

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: prune mai mari si mai tari, 400 g zahar, otet, apa.

Mod de preparare: Se spala bine prunele lasandu-li-se insa coditele
intacte. Se oparesc in apa cu otet si se lasa in apa pana ce se crapa coaja
fructelor. Se scot apoi din apa si se pun in borcane. Intre timp se pregateste
un sirop din zahar si apa. Se lasa sa se raceasca si apoi se toarna peste
prunele asezate in borcan. Se leaga apoi borcanele si se sterilizeaza timp de
25 de minute. Sterilizarea se face intr-un vas pe fundul caruia se asaza ziare
sau aschii de lemn. Se asaza pe acestea borcanele si se toarna apa astfel incat
¾ din borcane sa fie in apa. Se acopera vasul si se pune la fiert timp de 25 de
minute. Se lasa apoi sa se raceasca in acelasi vas in care au fost sterilizate,
iar dupa 10 – 15 minute se scot si se lasa in continuare la racit acoperite cu
paturi.

Pofta buna!

#

compot-prune-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail