Compot de visine

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: visine cu tot cu codita, eventual taiati-le astfel
incat sa ramana doar o codita mica de tot, 500 g zahar la litrul de apa.

Mod de preparare: Se fierbe un sirop din 500 g de zahar la 1 litru de
apa. In borcan se asaza fructele cu coditele partial taiate pentru a nu crapa
in timpul fierberii si se oparesc cu siropul pregatit anterior. Nu acoperiti
fructele cu apa deoarece si acestea isi lasa zeama! Se leaga apoi borcanele sau
se capseaza si se sterilizeaza la foc mic timp de 20 de minute. Sterilizarea se
face intr-un vas pe fundul caruia se asaza ziare sau aschii de lemn. Se asaza
pe acestea borcanele si se toarna apa astfel incat ¾ din borcane sa fie in apa.
Atentie ca temperatura apei sa fie similara cu cea a continutului de fructe si
sirop din borcan! Se acopera apoi vasul si se pune la fiert timp de 20 de
minute, apoi se scot si se lasa sa revina la temperatura camerei, apoi se
depoziteaza in camara putand fi servite oricand doriti.

Pofta buna!

#

Compot-de-visine-1-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail