Compot din coji de portocale

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 1 kg coji de portocale, 800 g zahar, 1 lamaie, apa.

Mod de preparare: Se spala bine de tot portocalele, inlaturandu-li-se
cu atentie coaja. Se formeaza melcisori care se insira apoi pe o ata. Timp de 5
– 6 zile se pastreaza aceste siraguri in apa rece, schimband zilnic apa. La
sfarsitul perioadei de 5-6 zile, se fierb siragurile in apa pana la inumiere.
Se fierbe separate un sirop din apa si zahar, se adauga siragurile fierte si
strecurate in prealabil si se adauga si zeama unei lamai. Cojile desirate se
fierb timp de 20 de minute in sirop si se lasa in vasul in care s-au fiert pana
a doua zi. Se asaza apoi in borcane si se leaga sau se capseaza. Se folosesc la
umpluituri pentru prajituri sau la ornatul torturilor sau chiar a tartelor. Se
pastreaza insa forma de melcisori.

Pofta buna!

 

 

 

photo: bucataras.ro

coaja-de-lamaie-si-portocala-362856-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail