Compot pe zahar

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: visine, cirese, caise, prune, piersici, corcoduse,
mere, pere, struguri, zahar tos, zahar vanilat.

Mod de preparare: Se spala bine fructele, se scot samburii si se lasa
putin la scurs. Se aranjeaza apoi in borcane amestecandu-le la intamplare. Se
indeasa in borcane pana la aproximativ doua degete distanta de gura borcanului,
se completeaza cu zahar pana la gura borcanului avand grija ca mai intai sa se
puna in fiecare borcan cate un pliculet de zahar vanilat. Se capseaza apoi
borcanele, se invelesc in carpe si se asaza intr-o oala larga tapetata la
randul sau cu carpe. Se umple apoi cu apa pana apropae de nivelul superior al
borcanelor si se lasa la fiert la foc mic pentru aproximativ 1 ora. Se lasa
apoi la racit in acelasi vas.

Pofta buna!

 

 

 

photo: gastropedia.ro

compot-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail