Conopida cu maioneza

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 1 conopida de vreo jumatate de kg, 2 oua, ½ lingurita mustar, sare, piper, ulei.

Mod de preparare: Se fierbe mai intai un ou timp de 5 minute ca sa obtinem un ou mai tare, apoi se decojeste si se lasa la racit. Se face mai intai o maioneza dintr-un galbenus de ou combinat cu galbenusul de ou fiert, se adauga sare, ½ lingurita de mustar si se lasa apoi putin la rece. Conopida se desface in buchetele mici si se fierbe in apa cu sare, dar nu prea mult ca sa nu se sfarame. Apoi se strecoara si se lasa la racit. Cand e gata, se amesteca cu maioneza si cu albusul de ou fiert taiat marunt. Se asaza intr-o salatiera tapetata cu frunze de salata si se manaca imediat.

Pofta buna!

 

 

photo: gustos.ro

tn4_conopida_cu_maioneza_3_-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail