Conopida la cuptor

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 500 gr conopida, 1 ardei galben, 1 ardei verde, 1 ardei rosu, 450 ml lapte, 100 gr branza Cedar, 25 gr unt, 25 gr faina, 25 gr pesmet, 25 gr parmesan ras, sare, piper, nucsoara macinata.

Mod de preparare: Conopida se spala si se desface buchetele dupa care se fierbe 5 -10 minute in apa cu putina sare. Se spala ardeii, se curate de samburi si se taie feliute subtiri care se calesc cateva minute in putin unt si apoi se scot. In aceasi craticioara se face un sos alb din faina incorporate in untul in care si-au lasat zeama si ardeii, apoi se amesteca treptat latele, nucsoara, jumatate din branza Cedar, sare si piper. Se fierbe mocnit aproximativ 3-4 minute. Intr-n vas de Jena tapetat cu un strat subtire de unt se asaza conopida si se toarna desupra sosul din lapte, branza si condimente. Se presara apoi ardeii multicolori, se pune parmezanul ras, pesmetul, restul de branza Cedar, inca putina sare si piper si apoi se da la cuptorul incins usor in prealabil. Se lasa circa 10 minute la foc mic.

Pofta buna!

 

 

 

photo: pufletzel.com

conopida-la-cuptor-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail