Crap la cuptor

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 1 crap, 6-7
linguri de ulei, 3-4 rosii, 3 ardei grasi, 2 linguri cu varf de unt, 2-3 catei
de usturoi, 2 cepe, 1 pahar mic cu vin, 1 lamaie, patrunjel, sare, piper, cimbru.

Mod
de preparare:
Mai intai curatati si spalati bine pestele. Taiati-l
in bucati potrivite, asezati-le intr-o tava emailata unsa cu putin ulei. Se
pregatesc intre timp restul ingredientelor taind ceapa, rosiile si ardeii feliute
subtiri. Lamaia se curata bine de coaja si in special de pielitele albe pentru
a nu amari mancarea. Presarati pestele cu sare, cimbru, piper si apoi asterneti
deasupra sa ceapa, feliile de rosii si de ardei. Se adauga la final usturoiul pregatit
mujdei, patrunjelul tocat si feliile de lamaie fara coaja. Deasupra turnati
uleiul si vinul. Dati vasul la cuptor cu foc potrivit pentru 40-50 de minute. Se
serveste cu un vin alb demisec.

Pofta buna!

 photo: opiniatimisoarei.ro

 

peste-la-cuptor-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail