Crema de zahar ars

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:

Pentru 8 persoane: 1/4 l lapte, 250 gr. frisca, 3 oua, 4 galbenusuri, 125 gr. zahar pudra, 1 pachetel de zahar vanilat sau 1 baton de vanilie, 6-8 linguri de zahar pentru presarat pe deasupra

Mod de preparare:

Se amesteca laptele, frisca, ouale, galbenusurile, zaharul pudra si batonul de vanilie Рdesfacut in doua. Compozitia obtinuta se toarna in 8 cupe de portelan sau de pamant, rezistente la foc, care se baga intr-o cratita mare, unsa cu grasime si umpluta cu apa (sa nu intre in forme). Se baga in cuptorul incins si se lasa pana ce compozitia se intareste. Se scot cupele afara, se lasa sa se raceasca si peste noapte se baga in frigider. Inainte de a fi servite, se presara cu zahar, se baga la cuptor pe o tava, pe grila de sus, si se lasa pana ce zaharul se topeste si incepe sa prinda o culoare maro. Se serveste race de la frigider. 

Pofta buna !

#

Missing Attachment
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail