Crochete cu legume

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 100 g cartofi, 100 g morcovi, 100 g mazare, 100 fasole verde pastai, 100 ml lapte, 50 g unt, 50 g faina, 1 legatura patrunjel, 1 pastarnac, 1 telina, 4 oua, sare, piper, faina, pesmet, ulei.

Mod de preparare: Se curate si se spala bine zarzavatul apoi se pune la fiert. Se lasa apoi sa se raceasca putin, se taie cubulete si se lasa intr-un castron. Intre timp se prepara un sos alb, consistent din 50 g faina calita in putin unt (50 g) peste care se toarna putin lapte. Se amesteca zarzavatul cu sosul alb si se completeaza cu 2 oua si patrunjelul verde taiat marunt. Se condimenteaza si apoi se fac crochete rotunde sau ovale care se trec prin faina, ou batut si pesmet si se prajesc in ulei incins.

Pofta buna!

 

 

photo: divainbucatarie.ro

crochete2-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail