Cruson

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:

1) 2 cutii compot de ananas, 50 g rom sau coniac, 1 l vin, 1 sticla de sampanie, zahar dupa gust

2) 4-5 portocale, 50 g rom sau coniac, 1 l vin, 1 sticla sampanie, zahar dupa gust, 2 linguri lichior de portocale.

3) 1 kg fragi sau capsune, 50 g rom sa coniac, 1 l vin, 1 sticla de sampanie, zahar dupa gust.

Mod de preparare:

Crusonul este o bautura racoritoare, foarte apreciata vara. Trebuie servita foarte rece, si este de preferat sa se faca dintr-un singur fel de fructe, nu sa se amestece mai multe feluri, si sa nu fie prea dulci.

1) De ananas: se taie feliile de ananas din compot in cuburi de marime potrivita. Deasupra se toarna rom sau coniac si se tine la rece. In momentul in care servim se pune ananasul in vasul special pentru cruson, deasupra se toarna zeama de la compot, vinul si sampania, care au fost tinute la frigider. Se adauga zaharul dupa gust si se amesteca usor. Se serveste in pahare.

2) De portocale: se curata portocalele de coaja si de pielitele albe. Se taie fiecare felie in bucati si se scot saburii. Se presara deasupra 3-4 linguri de zahar pudra, se toarna rom sau coniac si se tin cateva ore la frigider, sa macereze. In momentul in care servim se adauga vinul, sampania si putin lichior de portocale.

3) De fragi sau capsune: se spala usor intr-o apa fragile sau capsunele, se scurg, se presara cu 3-4c linguri de zahar pudra si se dau la rece. In momentul in care servim se adauga vinul, sampania, romul sau coniacul, toate bine racite, si zahar dupa gust.

#

1-131x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail