Curcan umplut cu pasta de castane

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: un curcan de cca 2 kg (gata taiat), 1 kg castane, 300
g ficatei si pipota de pui, 100 g orez, 1 ceapa mai mare, 50 g unt, 50 ml rom,
3 oua, piper, patrunjel, marar, sare, ienibahar.

Mod de preparare: Pentru
umplutura: se taie pipota cat se poate de marunt si impreuna cu ceapa tocata la
fel de marunt se pun intr-o craticioara de 1 1/2 l, alaturi de unt si orez. Se
calesc astfel timp de 2-3 minute la foc mic, amestecand continuu si  apoi se sting cu 1/2 l apa fierbinte,
potrivindu-se gustul cu 1/2 lingurita cu sare si o frunza de telina. Se lasa sa
fiarba la foc mic, acoperite, pana ce scade lichidul si orezul este moale. Cand
orezul s-a racit, se adauga ficatul crud, taiat marunt, ouale intregi, un varf
de cutit sau de lingurita cu piper macinat, cateva fire de marar sau patrunjel
taiate marunt, sau de ce nu, chiar din ambele. Se iau apoi castanele, se
cresteaza coaja tare a castanelor in cruce, ca apa sa poata patrunde in
interiorul lor, fierbandu-se in apa clocotita, cat sa le cuprinda bine, timp de
aproximativ o ora; apoi se curata coaja exterioara si cea subtire din interior.
Se trec prin masina de tocat impreuna cu ficatul crud si pipota (care a fost
calita, in prealabil, cu ceapa in 50 g unt sau untdelemn, la foc mic acoperite
cca 20 minute, adaugand cate putina apa pana cand se moaie). La tocatura se adauga
ouale crude, un varf de lingurita cu piper sau ienibahar macinat, romul si o lingurita
rasa cu sare, amestecandu-se bine. Compozitia se pune in cornet si cu ea se
umple curcanul sub piele. Se asaza curcanul intr-o tava cu putina apa si
grasime si se frige la cuptor avand grija ca din cadn in cand sa verificam
curcanul sis a-l stropim cu zeama formata in tava. Se serveste cu cartofi
nature si putin patrunjel presarat pe deasupra.

Pofta  buna!

photo clauteo.com

curcan-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail