Cvas

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:

15 l apa, 800 g zahar, 3 lamai, 200 g stafide, 25 g drojdie, 1/2 lingurita bicarbonat

Mod de preparare:

Se pune intr-o oala sau alt vas mare zaharul, lamaile taiate bucati si stafidele. Se opraesc cu apa clocotita. Se acopera vasul cu un servet. Cand s-a racit apa cat suporta degetul, se pune drojdia muiata cu putina apa si jumatete de lingurita de bicarbonat. Se lasa sa fermenteze 12 ore, apoi se strecoara si se toarna in sticle, dupa ce s-au pus in fiecare cate 3-4 stafide.

Se inchid sticlele cu dot fiert, se leaga fiecare bine cu sfoara, ca sa nu sara dopul, si se mai tin 2 ore la cald, apoi se pun la rece. Dupa 2-3 zile cvasul este bun de baut

 

 

photo: poftabuna.md

cvas-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail