Delicatese de legume

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 5 kg de rosii, 3 kg ardei gras, 1 litru de ulei.

Mod de preparare: Spalati separat legumele, lasati-le sa se zvante,
apoi taiati-le in felii potrivit de subtiri. Pregatiti sa aveti la indemana
sticle de 500 ml ori borcane de 400 ml, pe care le-ati sterilizat. Puneti
uleiul la incalzit, adaugati o farfurie plina cu rosii si un pumn de ardei.
Lasati legumele sa se caleasca in uleiul fierbinte, amestecandu-le cu o lingura
de lemn. Cand s-au patruns, dupa 5-7 minute, puneti-le fierbinti in sticle,
presati-le si repetati operatia cu alta cantitate. Uleiul ramas in vasul de
preparare puneti-l peste legume si legati sticlele cu celofan. Asezati-le in
camara. Se recomanda folosirea acestei conserve cu gust proaspat la preparatele
iernii.

Pofta buna!

 

 

photo: moldovenii.md

delicatesa-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail