Dovlecei pane cu mujdei

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 2 – 3 dovlecei mai lungi, 4-5 catei de usturoi, 1
lingurita de vegeta, 1 lingura smantana, sare, piper, 2 oua, 50 g faina, ulei
pentru prajit, 2 linguri ulei pentru mujdei.

Mod de preparare: Se curata dovleceii, se taie rondele, se condimenteaza
se dau prin faina, apoi prin ouale batute bine si se prajesc in uleiul incins
in prealabil. Dupa ce rondelele pane devin aurii, se pun intr-un castron si se
acopera imediat cu un capac sau farfurie ca ele sa-si lase un fel de sos care e
deosebit de gustos in combinatie cu usturoiul. Separat se pregateste mujdeiul
ca un fel de maioneza: se toaca foarte bine usturoiul, se presara vegeta
deasupra si se freaca bine cu ulei pana ce se obtine o pasta consistenta
asemanatoare maionezei. Se adauga treptat smantana, amestecandu-se in
continuare si se toarna totul peste rondelele de dovlecel pane. Se servesc cu
carne de pui fiarta intai si inabusita apoi in unt.

Pofta buna!

 

 

photo: retete-mancare.ro

dovlecei-pane-cu-ou-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail