Dulceata de zmeura II

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ingrediente: 1 kg zmeura, 1 kg zahar, o lamaie, o lingura de rom.

Mod de preparare: Se pune zmeura in
strecuratoare si se spala sub un jet de apa puternic. Zmeura trebuie sa fie
proaspata, altfel se va terciui repede si-si va pierde sucul. Fructele spalate
se pun, intr-o cratita de 3-4 l, impreuna cu zaharul, romul si zeama de lamaie, in
straturi alternative, lasandu-le sa stea 2-3 ore, ca sa-si lase zeama. Se fierb
la foc tare, ca sa se lege siropul repede. Se spumeaza din cand in cand, se
acopera, si dupa 3-4 minute se trage deoparte. Dupa ce s-a racit, se pune in
borcane.

Pofta buna!

 

 

photo: femeiastie.ro

 

Gem_de_zmeura-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail