File de crap afumat

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#Ingrediente: 300 ml lapte, 200 ml smantana, 150 gr de tomate decojite,  4 fileuri de crap afumat, 1 legatura de ceapa verde, 1 lingurita de boabe de piper, 2 frunze de dafin, sare, piper.

Mod de preparare: Intr-o tigaie mai marisoara se pun laolalta fileurile cu laptele, frunzele de dafin, boabele de piper si putina sare lasandu-se pe foc pana da intr-un clocot. Se scot fileurile din tigaie si se tin intr-un vas de Jena asezat deaupra unui alt vas cu apa calda (ca sa se mentina calde). Se strecoara laptele, se mai lasa la fiert intr-o cratita impreuna cu smantana amestecandu-se din cand in cand. Tomatele se taie rondele, ceapa la fel, fileul se decojeste si se pune totul in amestecul de lapte cu smantana. Se serveste fierbinte cu cartofi nature si vin alb.

Pofta buna!

photo: culinar.bzi.ro

 

p

crap-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail