File de porc cu masline verzi si negre

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

\

File cu masline 

Ingrediente: 500 gr file de porc, 200 ml vin alb (de preferinta demisec), 100 gr masline verzi, 100 gr masline negre, 2 morcovi, 2 cepe, 2 cartofi, 1 catel de usturoi, rozmarin, ghimbir, salvie, sare, piper, ulei.

Mod de preparare: Fileul de porc se taie in doua, se valeste I putin ulei si apoi se scoate pe o farfurie. Se arunca grasimea ramasa si apoi adaugandu-se inca putin ulei se calesc ceapa taioata marunt si morcovii taiati feliute. Dupa 10 – 15 minute se pune carnea inapoi, se adauga vinul, usturoiul taiat marunt si condimentele si se lasa la fiert vreun sfert de ora. Dupa un sfert de ora se adauga si maslinele si se mai lasa pe foc inca un sfert de ora. Cartofii se fierb in coaja, iar cand sunt gata, se lasa putin la racit, apoi se curata de coaja si se taie cubulete pe care le prajim apoi in putin unt cu rozmarin, sare si piper. Fileul se serveste felii, cu garnitura de masline si cartofi si vin alb sec sau demisec.

Pofta buna!

#

Missing Attachment
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail