Friganele cu paine

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ingrediente: 1 kg conopida, 200 g faina, 50 ml ulei, 10 g drojdie, 250 ml apa, sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se desface conopida in buchetele maimici, se spala bine si se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Cand e gata (nu o tineti prea mult, ca sa nu se zdrobeasca) strecurati conopida si lasati-o la racit. Se ia apoi drojdia si se desface in putina apa calduta, apoi se amesteca cu faina, uleiul si sarea si se face o coca ce se lasa la dospit aproximativ o ora. Apoi se iau buchetelele de conopida si se tavalesc prin coca si se prajesc in uleiul incins. Se servesc atat calde cat si reci.

Pofta buna!

 

 

photo: aflacum.ro

friganele-aluat-dospit-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail