Friganele

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

O usoara si deliciosa modalitate de a incepe orice zi.

Stim cu totii cat de gustoase erau friganelele pe care ni le faceau mamale noastre cand eram copii. Va prezentam in continuare o reteta simpla si delicioasa de friganele.

Ingrediente:

2 oua
2 linguri lapte
sare
piper proaspat maciant
2 felii de paine proaspata, aprox 1.5 mc grosime
ulei de masilne

Mod de preparare:

1. Spargeti ouale intr-un castron, adaugati lapte, un praf de sare si unul de piper.
2. Amestecati compozitia pana se omoenizeaza
3. Intr-o tigaie neaderenta adaugati 2 linguri de ulei pe care il veti intinde uniform pe toata suprafata tigaii.
4. Puneti tigaia pe foc la foc mediu
5. Inmuiati felia de paine pe o parte si pe cealalta pana cand compozitia a patruns bine in paine
6. Prajiti felia inmuiata in compozitie 2-3 minute pe fiecare parte ( sau pana cand aceasta devien aurie )
7. Repetati pasii 5-6 cu felia de paine ramasa

Se servesc calde, pofta buna!

friganele-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail