Friptura cu cartofi

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:

1 kg. carne de porc (piept sau spata); 2 linguri de unt netopit; 4 linguri ulei de masline; 2 cepe; o lingurita de faina; 1 pahar de vin alb; 1 pahar zeama de carne; patrunjel verde; 4-5 rosii; sare si piper .

Mod de preparare:

Se alege carnea si se taie in bucati potrivite. Oasele se pun sa fiarba cu apa putina si o ceapa. Se prajeste carnea in unt combinat cu ulei, se adauga restul de ceapa, patrunjelul si faina. Cind faina s-a aurit, se pune vinul, zeama de carne, rosiile (din conserve), apoi potriviti de sare si piper. Se lasa sa fiarba incet, la cuptorul cu foc mic. Se serveste cu garnitura de cartofi si ornat cu patrunjel verde.

Pofta buna !

#

Missing Attachment
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail