Friptura cu sos vanatoresc

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 800 g muschiulet de porc, 100 ml smantana, 50 g slanina, 1 lingura faina, 10 g zahar, sare, mustar, 50 g untura; pentru fezandare: 2-3 morcovi mai mari, 2 fire de patrunjel (radacina), 3-4 linguri otet, foi de dafin, sare, piper boabe, 2 boabe de ienupar.

Mod de preparare: Mai intai se face un sos din legumele taiate feliute si fierte intr-un litru de apa cu sare, piper, ienupar si foi de dafin. La final se adauga cateva lingurite de otet. Se lasa sa se raceasca. Carnea se curate de pielite, se spala bine si apoi se pune carnea intr-o punga cu fermoar in care se toarna si sosul de pea cum racit. Se inchide bine punga, se agita bine si apoi se pune la frigider timp de 48 de ore. Se scoate dupa 2 zile carnea, se sterge usor cu un stergar curat si se impaneaza cu slanina taiata feliute. Se prajeste apoi carnea in untura, intorcandu-se pe toate partile. Se da apoi si la cuptor pentru 30 de minute. Se scoate apoi si se repune pe foc impreuna cu zarzavaturile, putina apa si condimente, lasandu-le sa fiarba pana scade zeama. Cand sosul a scazut se adauga faina amestecata cu smantana si putina zeama si se mai fierbe cateva minute.  Se serveste cu macaroane aranjand carnea deasupra macaroanelor si turnand sosul deasupra.

Pofta buna!

 

 

photo: retetedevis.ro

sos-vanatoresc-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail