Ghiveci de vinete

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

 

Ingrediente: 3 kg de vinete, ½ kg de ceapa, 1 kg de ardei grasi,
1 ½ kg de gogosari, 700 ml de ulei, o capatana de usturoi, 3 kg de rosii, sare.

Mod de preparare: Coaceti vinetele, curatati-le si lasati-le sa se
scurga. Ardeii si gogosari se coc si se
curata, ceapa se caleste 10 minute. Luati vasul de pe foc, adaugati usturoiul
tocat, ardeii, gogosarii rosiile decojite si tocate si vinetele. Omogenizati si dati la cuptor la foc mic
pana cand ghiveciul scade potrivit. Puneti preparatul fierbinte in borcane
mici, legati-le cu celofan sau puneti-le capace presate si sterilizati-le pe
baie de aburi timp de 30 de minute. Se pot servi ca aperitiv.

Pofta buna!

 

ghiveci-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail