Gogosele pripite cu cartofi

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 600 g cartofi, 200 g faina, putin ulei, 50 g unt, 3 oua, sare.

Mod de preparare: Cartofii se spala bien si se pun la fiert in coaja in apa cu putin ulei. Cand se racesc, se curata de pielite si se dau prin masina de tocat. Se lasa apoi deoparte. Se pun la fiert 200 ml apa in care se toarna 100 ml de ulei. . Intr-o canita sau castronas puneti faina si amestecati-o cu putina apa, evitand sa faceti cocoloase. Amestecul obtinut se desface in apa clocotinda amestecand bine de tot. Se adauga apoi ouale si cartofii si se condimenteaza. Intr-o tigaie sau craticioara se toarna ulei si se pune pe foc, la incins. Cu o lingurita se ia din aluatul format si se fac gogosele mici care se pun in uleiul incins.

Pofta buna!

 

photo: bucatariadeazi.ro

gogosi-pripite-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail