Gogosi pripite

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ingrediente:
100 g branza de vaci, 100 g cascaval ras, 100 g telemea rasa, 2 oua mari (60 g buc), 50 g faina, marar.

Mod de preparare:
Branzeturile se amesteca bine cu dosul furculitei ca sa se omogenizeze, adaugand ouale intregi, faina si putin marar tocat. Compozitia trebuie sa fie mai consistenta. Se ia din compozitie cate o lingura cu varf, se ruleaza pe masa sau pe o foaie de nailon presarata cu faina, formand un sul de 2 cm diametru care, apoi, se taie in bucati de 2 cm. Acestea se modeleaza in forma de bila, de marimea unei nuci mici si se dau prin faina.

Se pregatesc toate si se asaza pe masa. Se toarna 1/2 l untdelemn intr-o cratita de 1 l si se lasa sa se infierbinte. In untdelemn se pune o bucatica de aluat, cat un bob de porumb si, cand aceasta se ridica la suprafata si se rumeneste, inseamna ca se pot pune gogosile. Se asaza unele langa altele, neinghesuite, deoarece cresc la copt. Se intorc, ca sa se rumeneasca frumos de jur imprejur, apoi se scot cu spumiera, sau pe o furculita. Se servesc imediat fierbinti, pe masura ce se coc, ca aperitiv.

Gogosile se pot si fierbe in apa clocotita cu putina sare, 7-8 minute. Se scot cu spumiera (nu se desarta in strecuratoare) si se asaza in vas rezistent la foc, cu smantana si bucatele de unt deasupra. Se servesc fierbinti ca aperitiv. Nu se sfarama la fiert si sunt foarte fragede. Se pot reincalzi pe apa clocotita, sau in cuptor acoperite, timp de 10 minute.

Pofta buna !

 

 

photo: mamaluialex.com

untitled2-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail