Gulas unguresc

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:1 kg carne de vita, 80 g untura, 300 g ceapa rosie, 20 g boia de ardei (paprika), sare, usturoi, chimen, 1 kg cartofi, 60 g rosii, 140 g ardei gras.

Mod de preparare: Carnea se taie in cuburi de 1,5-2 cm. Ceapa seĀ  toaca marunt si se prajeste in unsoare pana devine aurie. Adaugam boia, amestecam, punem imediat carnea, saram si continuam prajitul. Dupa evaporarea lichidului se adauga chimionul, usturoiul zdrobit si putina apa, continuand – sub capac – fierberea inabusita, la foc molcom. Amestecam din cand in cand si completam cu apa. Intre timp se taie cartofii, ardeiul gras si rosiile in cubulete de aproximativ 1 centimetru. Cand carnea este aproape gata si zeama s-a evaporat, adaugam cartofii si ii lasam sa fiarba pana devin sticlosi. Atunci se completeaza cu zeama de oase, cu rosiile si ardeii.

Pofta buna!

 

 

photo: culinar.ro

gulas-unguresc-800x600-24472-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail