Iahnie de fasole

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 500 gr fasole boabe, 200 gr costita afumata, 2 cepe, 100 ml smantana, 2 foi de dafin, 1 lingura de faina, 1 lingura untura, sare, piper, otet.

Mod de preparare: Se spala fasolea si se lasa la inmuiat in apa rece preferabil de seara pana a doua zi dimineata, apoi se pune fasolea la fiert in apa cu sare si cu frunzele de dafin. Se adauga putin otet si se condimenteaza cu piper. Intre timp se amesteca lingura de faina cu putina apa si se adauga in sosul de iahnie pentru a-l ingrosa. Intr-o tigaie se pune untura la topit si se rumenesc in ea costitele si ceapa taiata marunt dupa care se adauga acest amestec in oala cu fasole desavarsindu-i gustul cu smantana care se incorporeaza amestecand in continuu. Se serveste calda, cu muraturi asortate.

Pofta buna!

#

fasole-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail