Jumari cu cascaval

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ingrediente:
3-4 oua, 50 g unt sau untdelemn, 100-150 g cascaval, 100 ml lapte, 30 g faina.

Mod de preparare:
Cascavalul se taie in felii de 1 cm grosime care se trec bine prin lapte, apoi prin faina; se repeta de 2-3 ori lapte-faina. Faina, prin prajire, va forma o crusta care va impiedica lipirea cascavalului de tigaie. Se infierbinta tigaia goala, 3-4 minute, apoi se adauga grasimea si, dupa un minut, feliile de cascaval. Se prajesc 2-3 minute pe fiecare parte, pina se rumenesc putin si se moaie. Se rastoarna peste ele ouale batute; se lasa sa se inchege bine dedesubt si sa se rumeneasca putin (daca cascavalul a absorbit tot untdelemnul, se mai adauga 1-2 linguri cu untdelemn inainte de a pune ouale) si numai dupa aceea se intorc (cu furculita) feliile de cascaval (daca vrem sa ramina intregi) sau se amesteca impreuna cu ouale, pina cind acestea se coaguleaza dupa dorinta.

Pofta buna !

 

 

photo: lifeisgoodkitchen.blogspot.com

01-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail