Jumari cu creier

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:
3-4 oua, o ceapa mica, 100-150 g creier (de porc sau de vitel), 50 g unt sau untdelemn, patrunjel, sare, piper.

Mod de preparare:
Intr-o tigaie incalzita 3-4 minute, goala, la foc mic nu direct pe flacara, se pune tot untul sau untdelemnul, imediat se adauga ceapa tocata marunt sau rasa fin, se caleste 1/2 minut, apoi se asaza creierul taiat in felii de 2 cm grosime. Se lasa sa se infierbinte, fara sa se amestece, pina cind se incheaga (ca sa-si mentina forma), circa 5 minute, apoi feliile se intorc pe partea cealalta si se lasa 5 minute. In acest timp, se pregatesc ouale ca pentru jumari simple si se desarta peste creier. Compozitia se lasa sa se inchege si sa se rumeneasca putin la baza. Bucatile de creier se intorc, apoi, ca sa se rumeneasca si pe aceasta parte, sau se amesteca cu jumarile (cu furculita).

Pofta buna !

#

12-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail