Jumari cu ficat

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:
3-4 oua, 100 g ficat, 50 g unt sau untdelemn, patrunjel, sare, piper.

Mod de preparare:
Ficatul de pasare, de vitel sau de porc se taie in betigase de 2-3 cm lungime si 1 cm grosime care se vor praji, 5-6 minute, in tigaia infierbin-tata, cu o lingura de untdelemn, amestecind ca sa se patrunda bine si sa se moaie. Se ia, apoi, tigaia de pe foc, pina cind se pregatesc ouale ca pentru jumari simple. Se adauga neaparat un varf de cutit cu piper, un varf de lingurita cu sare si patrunjel tocat; ficatul se pune in compozitia de oua, fara sa se mai bata. O tigaie de clatite se infierbinta 3-4 minute, goala, se pune apoi restul de unt sau untdelemn si, dupa un minut, se desarta ouale cu ficatul care se vor praji, cum s-a aratat la jumari simple.

Pofta buna !

#

2-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail