Jumari pe aburi

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:
3-4 oua, 30-40 g unt, un varf de lingurita de sare.

Mod de preparare:
Cine nu suporta ouale prajite, le poate pregati pe aburi. Intr-un lighenas smaltuit se sparg ouale intregi, se pun bucatele de unt, un varf de lingurita cu sare si alte adaosuri, dupa preferinta: sunca taiata in patratele, o lingura cu brinza telemea sau cascaval ras, 2-3 sardele taiate in bucatele, o lingurita cu ceapa rasa fin, o lingura cu mazare boabe (fiarta) etc. Lighenasul se asaza pe un vas cu apa clocotita, ouale se bat cu telul, pina cand se ingroasa ca o crema, insistind pe fundul vasului.
Se servesc imediat fierbinti sau introduse in rosii.

Pofta buna !

 

photo: hungrygerald.com

images1-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail