Jumari simple

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:
3-4 oua,  40  g  unt sau  untdelemn,  sare,  piper  (facultativ), o lingura lapte sau smantana (facultativ).

Mod de preparare:
Se sparg ouale proaspete intr-o farfurie adinca, se bat bine cu furculita, 1-2 minute, pina cind compozitia devine putin spumoasa, adaugind un varf de lingurita de sare si un varf de cutit de piper (facultativ). Tigaia se infierbinta inainte la foc mijlociu (dar nu direct pe flacara), 3-4 minute. Grasimea se pune numai cu un minut inainte de a pune ouale, pentru a evita incalzirea pina la fumegare. Ouale se lasa mai intii sa se inchege bine la baza si sa se rumeneasca putin si, dupa aceea, se amesteca cu furculita, pina cind se coaguleaza dupa gust.
Se servesc cu diferite salate de legume crude sau cu muraturi.

Pofta buna !

photo: taste.com.au

oua3-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail