Laptop deshidratat

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Pentru zilele “ploioase” in care laptopul tau a “baut” 1L de apa, iti vom spune mai jos cum posti sa-l “deshidratezi” 🙂

Zilele trecute am avut parte de un incident mai putin fericit, mai exact vineri seara. Din greseala, am varsat aproape 1L de apa in laptopul meu de toate zilele. Evident ca dezamagirea a fost de proportii, insa cu o reactie rapida am reusit sa rezolv problema, din fericire. Trebuie sa mentionez ca in momentul in care s-a produs calamitatea latopul functiona, era pornit.

Norocul a fost de partea mea pentru ca suntem in perioada in care se fac conserve si provizii pentru iarna. Din acest motiv in urma cu cateva saptamani am achizitionat un deshidrator de legume si fruncte pe care l-am folosit intens pentru scopul lui de baza: deshidratarea de legume si fructe.   Din fericice m-a ajutat enorm si la deshidratarea laptopului.

Specialistii nu recomanda folosirea de surse de caldura pentru evaporarea lichidelor varsate accidental in latop, motivul principal este acela ca aerul foarte cald poate sa topeasca anumite circuite sau componenete ale laptopului. Deshidratorul in schimb are o temperatura maxima de 30 grade ceea ce va pazezste de aceasta problema.

Pasii pe care i-am facut sunt urmatorii:

 1.  Am scos alimentarea din laptop.
 2. Am scos bateria laptopului
 3. Am deschis cat se poate de mult display-ul si am asezat laptopul cu tastatura in jos
 4. Am scos toate capacelele pe care am putut sa le soct de pe spatele laptopului ( wifi, memorie, hdd ).
 5. Am scos HDD-ul
 6. Am scos cd-rom-ul
 7. Am lasat laptopul la scurs cu tastatura in jos pret de vreo ora
 8. Am investit in 2 pungi de orez cu bob rotund ( trage mai bine umezeala ) si le-am asezat intr-un strat de 1cm grosime  intr-un sac mare de gunoi
 9. Dupa ce a stat la scurs 1 ora, am asezat laptopul cu tastatura in jos pe patul de orez unde l-am lasat aproximativ 12 ore
 10. Am asezat laptopul pe deshidrator unde l-am intors de pe o parte pe alta timp de 12 ore ( primele 6 ore l-am lasat doar cu tastatura in jos )
 11. La 24 de ore de la dezastru, laptopul functioneaza perfect asa cum vedeti si in poze
 12. Me happy 🙂

In cazul in care va regasiti in aceeasi situatie neplacuta, pasii de mai sus va pot salva munca, datele stocate si nu in ultimul rand bugetul.

In mod normal, daca tragedia s-ar fi petrcut intr-o zi din saptamana as fi apelat la un service specializat insa cum ghinionu meu a avut loc vineri seara la ora 23, destul de greu sa gasesc un service deschis pana luni dimineata. Daca va aflati in aceasi situatie, puteti sa urmati pasii de mai sus, desi preferabil ar fi sa mergeti cu el la un service specializat.

Mult succes!

 

IMAG1875 IMAG1876 IMAG1882

 

 

IMAG1876-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail