Limba cu masline

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 1 limba mai mare, 300 gr. masline, 7-8 cepe, 1 pahar ulei, 1 pahar vin, 4-5 rosii sau 2 linguri bulion, 1 lingura faina, 1 lamaie, piper, sare, 1 foaie dafin.

Mod Preparare: Limba se tine in apa rece 1-2 ore inainte de a se incepe prepararea, pentru a-i scoate tot sangele. Se pune apoi la fiert in apa fierbinte cu sare. Se scoate afara, se inlatura pielita, se lasa sa se racoreasca putin si se curata apoi cu virful unui cutit, incepind din virful limbii. Se pune din nou la fiert, spumandu-se cand este nevoie. Se inabusa ceapa taiata marunt in ulei, apoi faina si bulion. Se stinge cu zeama de oase sau cu apa si se lasa sa fiarba. Cand limba este fiarta se scoate si se taie felii. Se toarna sosul din ceapa, ulei, faina si bulion si se fierbe impreuna cu carnea, vinul, sare, piper si foaia de dafin. Maslinele se desareaza mai din vreme in apa calda. Feliile de limba se asaza in sos odata cu maslinele. Se mai tine citeva minute pe masina si se lasa sa se raceasca Se asaza pe farfuria de servit cu felii de lamaie. Se serveste cu mamaliga!

Pofta buna!

#

limba-cu-masline-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail