Macaroane cu melci

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:


60 de melci, 600 g macaroane. 3 catei de usturoi, jumatate ardei iute, un pahar de vin alb sec, 500 g rosii coapte, sare, jumatate pahar ulei de masline.

Mod de preparare:


Se fierb si se curata bine molustele taind de o parte intestinele. Intr-o tigaie se pune uleiul si usturoiul pisat la prajit. Cand usturoiul devine auriu se adauga ardeiul iute. Se lasa la calit cateva minute si se stinge cu un pahar de vin alb sec. Cand vinul va fi evaporat, se  adauga rosiile si melcii, amestecand continuu. Se sareaza cu atentie ne oprindu-ne din amestecat, deoarece risacm sa se lipeasca de fundul tigaii. De o parte puneti la fiert o oala mare, cand apa fierbe puneti sarea si macaroanele. Cand sunt fierte, se strecoara si se amesteca cu o lingura de ulei pentru a evita lipirea intre ele. Se incorporeaza sosul in paste. La servire, aranjati melcii la vedere ca o garnitura. Se serveste cald.

Pofta buna!

Pofta buna!

#

Missing Attachment
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail