Mancare de ciuperci

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: ½ kg ciperci, 50 g unt, cateva fire de
patrunjel, zeama de lamaie, o lingurita vegeta cu sare, un varf de cutit de
piper.

Mod de preparare: Se spala bine ciupercile si apoi se taie in feli mai
mari. Intr-o cratita se topeste untul, se pun ciupercile si se lasa, acoperite,
la foc mic, pana se inmoaie si apa lor scade. Daca nu s-au inmuiat, se mai adauga
apa. Cand sunt gata se adauga vegeta sau sare si piper dupa gust, patrunjel. Se
amesteca de cateva ori ca sa-si insuseasca
mai bine aroma, apoi se iau deoparte si se stropesc dupa gust cu zeama de lamaie.
Se servesc calde sau reci ca fel intai sau asociate cu piure de cartofi.

Pofta buna!

#

ciuperci-mancare-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail