Mancare de dovlecei

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

 

Ingrediente: 4 dovlecei de marime potrivita, ½ kg rosii, 200 gr smantana, 200 ml ulei, 1 legatura marar, patrunjel verde, 1 lingurita faina, sare, piper.

Mod de preparare: Dovleceii se spala, se taie in felii groase de aproximativ 1,5 cm, se sareaza si prajesc in ulei incins. Se asaza apoi rondelele intr-o cratita sau tavita presarand printre rondele mararul. Se spala apoi rosiile, se dau pe razatoare si apoi se amesteca cu faina. Se obtine un sos mai gros care se toarna peste dovlecei si se da la cuptor 20 – 30 de minute. La sfarsit se orneaza cu patrunjel si se servesc cu smantana.

Pofta buna!

 

 

photo: bucatareselevesele.ro

mancare-de-dovlecei-cu-sos-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail