Mancare de linte cu cartofi

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

 

Ingrediente

 2 linguri ulei de floarea soarelui
1 ceapa, tocata
2 catei de usturoi, pisat
700g cartofi, curatati si taiati in bucati
4 morcovi, felii groase
2 păstârnac, taiat in felii groase
2 lingurite de curry
1 litru / 1¾ suc de legume
100g linte rosie
1/2 buchet  coriandru proaspat, tocat
iaurt scăzut de grăsimi

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se caleste ceapa si usturoiul la foc mediu timp de 3-4 minute pana se moaie, amestecand ocazional. Cartofii, morcovii și păstârnacul se spala bine si toaca, apoi se fierb timp de 6-7 minute, amestecand, pana cand legumele sunt patrunse bine. Se toarna pulberea de curry in stos și apoi se aduce la punctul de fierbere. Reduce focul, adaugam lintea, acoperim cu un capac și lasam la fiert timp de 15-20 minute pana cand lintea și legumele sunt fragede si sosul s-a ingrosat.
Adaugam la final coriandru si mai lasam 1 minut. In farfurie adaugam restul de coriandru si putin iaurt.

Pofta buna

11-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail