Mancare de spanac

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 1 kg spanac proaspat, 50 g unt, 30 g faina, 300 ml lapte, 100 ml smantana, sare, piper, usturoi.

Mod de preparare: Se curata si se spala bine spanacul, apoi se pune la fiert in apa sarata. Dupa ce a fiert, se strecoara, se lasa la scurs si apoi se da prin masina de tocat. Intr-o cratita se incalzeste untul, se adauga faina si se stinge cu lapte, avand grija sa se amestece constant pentru a ne asigura ca nu se fac cocoloase. Se adauga spanacul, se amesteca bine, se dilueaza cu restul de lapte si se condimenteaza dupa gust. La final se adauga smantana si usturoiul pisat. Se serveste cu ochiuri, moi sau tari, dupa pofta fiecaruia.

Pofta buna!

 

 

photo: iretete.com

spanac-cu-ou-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail