Masline marinate

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:
1/2 kg masline, o foaie de dafin, 10 boabe de piper, 2 linguri otet (30 ml), 2 linguri zeama de lamaie, 3-4 linguri untdelemn.

Mod de preparare:
Maslinele se pun intr-o cratita cu apa rece (cit sa le cuprinda) cu toate cele mentionate si se fierb 5 minute. Cand se racesc, se pun in borcan, se dau la frigider si dupa 2-3 zile se servesc. In frigider se pot pastra 2-3 saptamini, iar in congelator timp indelungat (in borcan acoperit cu capac). Lichidul trebuie sa ajunga numai pina la 2/3 din borcan, ca sa ramina loc si pentru dilatarea lui, cand va ingheta). Maslinele se pot pastra in congelator si asa cum se procura, in punga de nailon, folosindu-se atunci cand este nevoie.

Pofta buna !

 

 

photo: blog.fooducate.com

images2-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail