Masline umplute

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:
masline

Mod de preparare:
Pentru a oferi maslinelor un aspect mai interesant si un gust mai picant, acestea se pot servi si umplute. Se aleg masline mari, carnoase si li se scot samburii, ca pentru ornat, cum s-a aratat mai inainte. Pentru umplutura este necesara o cantitate de unt echivalenta cu de doua ori si jumatate volumul simburilor scosi (umplutura care ramine se poate folosi pentru tartine sau sandvisuri).

In untul frecat (moale) se adauga pasta de sardele (anchois), dupa gust, deoarece aceasta este sarata si sunt si maslinele sarate (maslinele nu se desa-reaza), sau sardele in ulei, bine maruntite cu furculita direct in unt si sare fina, dupa gust (deoarece sardelele nu sareaza suficient untul). Ca suport pentru masline se taie cornuri, cu diametrul de 2-3 cm, in rondele de 1 cm grosime, al caror numar trebuie sa fie egal cu numarul maslinelor. Rondelele se preseaza putin (cu degetul) la mijloc, ca sa nu se rastoarne maslina si apoi se ung, cu untul preparat, in strat subtire. Restul untului se pune intr-un cornet din pinza impermeabila sau intr-o punga de nailon careia i s-a aplicat la varf un sprit mic crestat, din plastic. Se tine maslina in mina stinga cu feliile adunate putin intre degete, ca si cum ar fi intreaga, se introduce varful spritului in ea si se preseaza pe cornet pina cand maslina se umple. intre felii trebuie sa ramina o distanta de 2-3 mm ca sa se vada umplutura, iar deasupra se modeleaza o mica rozeta. Maslina, astfel umpluta, se asaza pe rondeaua de corn unsa si in jurul ei se modeleaza direct pe rondea, un cerc ondulat din unt simplu (frecat dinainte, ca sa fie moale) cu ajutorul cornetului din hartie velina, taiat in forma de stea.
Peste rondelele din cornuri, unse cu unt, asezate unele langa altele, se poate rade galbenus de ou fiert tare, trecut prin sita de sirma inoxidabila (ca sa ramina galbenusul afinat), apoi se asaza maslinele umplute. Se tin la rece, ca sa se intareasca umplutura si apoi se servesc.

Pofta buna !

#

masline-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail