Masline umplute

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

 

Ingrediente :
masline
unt
pasta sardele

Mod de preparare


Se aleg masline mari, carnoase si li se scot simburii, ca pentru ornat. Pentru umplutura este necesara o cantitate de unt echivalenta cu de doua ori si jumatate volumul simburilor scosi (umplutura care ramine se poate folosi pentru tartine sau sandvisuri).

In untul frecat (moale) se adauga pasta de sardele (anchois), dupa gust, deoarece aceasta este sarata ca si maslinele (maslinele nu se desareaza), sau sardele in ulei, bine maruntite cu furculita direct in unt si sare fina, dupa gust (deoarece sardelele nu sareaza suficient untul).

Ca suport pentru masline se taie cornuri, cu diametrul de 2-3 cm, in rondele de 1 cm grosime, al caror numar trebuie sa fie egal cu numarul maslinelor. Rondelele se preseaza putin (cu degetul) la mijloc, ca sa nu se rastoarne maslina si apoi se ung, cu untul preparat, in strat subtire.

Restul untului se pune intr-un cornet din pinza impermeabila sau intr-o punga de nailon careia i s-a aplicat la virf un sprit mic crestat, din plastic. Se tine maslina in mina stinga cu feliile adunate putin intre degete, ca si cum ar fi intreaga, se introduce virful spritului in ea si se preseaza pe cornet pina cind maslina se umple. intre felii trebuie sa ramina o distanta de 2-3 mm ca sa se vada umplutura, iar deasupra se modeleaza o mica rozeta.
Maslina, astfel umpluta, se asaza pe ron-deaua de corn unsa si in jurul ei se modeleaza direct pe rondea, un cerc ondulat din unt simplu (frecat dinainte, ca sa fie moale) cu ajutorul cornetului din hirtie velina, taiat in forma de stea.

Peste rondelele din cornuri, unse cu unt, asezate unele linga altele, se poate rade galbenus de ou fiert tare, trecut prin sita de sirma inoxidabila (ca sa ramina galbenusul afinat), apoi se asaza maslinele umplute. Se tin la rece, ca sa se intareasca umplutura si apoi se servesc.

#

masline-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail