Melci umpluti

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:

3 duzini de melci, 1 lingura unt topit, cateva fire arpagic, 3-4 catei usturoi, 100 gr unt proaspat,1/2 pahar vin, 2 linguri pesmet, 1 lingura frunze patrunjel, 1 lingura pesmet.

Mod de preparare:

Se spala melcii bine in mai multe ape. Daca au capac, acesta se desprinde usor cu varful unui cutit ascutit. Se pun intr-un vas inacpator si se toarna peste ei un pahar de otet si o lingura de sare de bucatarie. Se amesteca usor si se tin astfel 2 ore ca sa se dizolve sucurile pe care le contin. Se scurg si se spala in mai multe ape. Se pun apoi la foc cu apa rece. Cand incep sa fiarba se ia spuma de 2 – 3 ori. Cand sunt foierti, se scot pe o farfurie. Intr-o tigaie se infierbanta o lingura de unt. Se pun melcii, arpagicul taiat marunt, un catel de usturoi sfaramat cu lama cutitului, sare si piper. Se tin 5 minute amestecand mereu, ca sa nu se rumeneasac melcii. Se pastreaza apoi la rece acoperiti, pana vor fi intrebuinatati. Intre timp, scoicile sunt bine spalate inauntru, scurse si puse pe o sita sau un servet ca sa se usuce.Separat se fraca untul cu o lingura plina de frunze de patrunjel tocat fin, 3 fire de arpagic tot foarte bine tocate, 3 catei de usturoi bine sfaramati, sare, piper. Din untul astfel pregatit se pune in fiecare scoica , in fund, cat un bob de fasole, se introduce melcul si se acopera iar cu unt, netezind suprafata cu un cutit. Se asaza melcii unii langa altii cu gura in sus, intr-o farfurie rezistenta la foc. Se presara putin [esmet si se stropesc cu 3-4 linguri de vin. Se tin la cuptorul incins pana se infierbanta bine. Se servesc imediat.

Pofta buna!

#

Missing Attachment
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail