Mere la borcan

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 5 kg mere, 500 g zahar, 1 lingurita salicil.

Mod de preparare: Se spala bine merele, se curata de coaja, se
razuiesc si se amesteca apoi intr-un vas cu zaharul si salicilul. Amestecul
respective se pune in borcane care se leaga sau se capseaza si se sterilizeaza
timp de 20 de minute. Sterilizarea se face intr-un vas pe fundul caruia se
asaza ziare sau aschii de lemn. Se asaza pe acestea borcanele si se toarna apa
astfel incat ¾ din borcane sa fie in apa. Atentie ca temperatura apei sa fie
similara cu cea a continutului de fructe si sirop din borcan! Se acopera apoi
vasul si se pune la fiert timp de 20 de minute. Se racesc apoi in vasul de
sterilizare si apoi se depoziteaza in camara. Se folosesc la placintele cu
mere, tort cu mere si caramel sau la merdenele.

Pofta buna!

#

compot-mere-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail