Minciuni

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 150 gr faina, 80 gr unt, 80 gr zahar tos, 5 galbenusuri de oua, 2 linguri de smantana,1 plic zahar vanilat, 1 lingura de rom, 1/4 lingurita de sare, coaja de lamaie, zahar pudra pentru pudrat, ulei.

Mod de preparare: Untul se topeste si se lasa sa se raceasca. Intre timp se toarna faina intr-o oala mai adanca, se amesteca cu sarea, zaharul tos si cel vanilat si se face in mijloc un mic cuib. In cuib se pun galbenusele, untul topit, smantana, romul si se framanta bine. Se pune apoi aluatul in folie si se lasa aproximativ 30 de minute la frigider. Se scoate apoi si se intinde o foaie de aproximativ 5 mm, care se taie in forme micute ┬áde romb (cu latura de 5 – 8 cm). In mijloc se cresteaza putin, introducand capatul superior prin crestatura respectiva. Intr-o craticioara se pune ulei la incins si se prajesc formele circa 2-3 minute. La sfarsit se scot pe o farfurie sau castronas acoperit cu mai multe servetele ca sa absoarba eventualul surplus de ulei si apoi dupa ce s-a absorbit grasimea, se asaza pe o farfurie intinsa si se presara zahar pudra pe deasupra.

Pofta buna!

 

 

photo: restaurantdelux.ro

Minciunele-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail