Mucenici cu nuca

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

 Ingrediente :

2 pungi de mucenici de 200g
4 litri de apa
400g zahar(sau dupa gust)
1/2 lingurita sare
1 sticluta vanilie de 10ml(sau 2 pliculete de zahar vanilat)
1 sticluta rom de 10ml
4 lingurite cu varf de coja de lamaie si/sau portocala
200g nuca macinata
1 lingurita de scortisoara macinata

 

 


Mod de preparare :

Puneti mucenicii la fiert in cei 4 litri de apa in care ati adaugat si sarea . Foarte impotrant, adaugati mucenici numai atunci cand apa incepe sa colocoteasca, in felul acesta veti evita prinderea mucenicilor de fundul oalei.

Lasati mucenicii sa fiarba aproximativ 15 minute dupa care adaugati coaja de lamaie, zaharul, vanilia si romul.

Tineti pe foc mucenicii inca 10 minute dupa care adaugati nuca si scortisoara. Dupa ce ati facut asta luati oala de pe foc si acopertiti-o cu un capac.

Optional, nuca si scortisoara de pot adauga si direct in farfurie/bol atunci cand serviti mucenicii .

Asta este tot, simplu, rapid si fara batai de cap, in maxim 25 de mintute aveti mucenicii gata preparati .

Pofta buna !

#

Missing Attachment
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail