Mujdei de usturoi

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ingrediente:
4-6 catei de usturoi, o lingurita rasa sare, 4-8 linguri apa fierbinte, 4-5 linguri untdelemn, zeama de lamaie dupa gust, sare.

Mod de preparare:
Usturoiul taiat felii se presara cu sare si se preseaza cu un ciocan de lemn sau cu dosul unei linguri. Se toarna peste el apa fierbinte, dupa necesitati. Se adauga untdelemn si zeama de   lamaie, dupa gust.
Cu mujdei se aromeaza fripturile din orice fel de carne, la gratar, la rotisor, la cuptor sau inabusite. Se stropesc numai in momentul cind se servesc, ca sa-si pastreze mai bine aroma. Se poate pune mujdei peste toate legumele fierte: cartofi, fasole verde, dovlecei, conopida, praz, spanac, urzici etc. care se servesc ca garnituri la fripturi, sau ca fel intii de mincare.
Legumele se pot fierbe si cu 1-2 zile inainte si se pastreaza scurse la frigider; mujdeiul se adauga, numai in momentul servirii, peste legumele calde sau reci si numai pe cantitatea necesara pentru o masa.

Pofta buna !

 

 

photo: tabledad.com

images-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail